Belajar Bahasa Jepun | Learn Japanese from the basic | Nihongo wo manabou

Start your Japanese knowledge from the most basic.

 
CBOX
GoogleAd
Google
Web www.hidet.blogspot.com
Flag Game
Amazon
Statistik
visitor stats
Rilex...
Friday, November 03, 2006
Assalamualaikum.

Memandangkan hari ini hari Jumaat, kita berehat untuk memberi laluan kepada penghayatan diri.

Petikan ini saya terima dari email seorang kawan. Sila betulkan andai ada tersalah fakta.

******************************************************************************

"Huraisy"

Bismillahirrahmanirrahim.

Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka jahanam yang bernama "Huraisy" berasal dari anak kala jengking. Besarnya Huraisy ini dari timur hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi.

Malaikat Jibril bertanya : "Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan siapa yang kau cari?
Huraisy pun menjawab, " Tugas Aku ialah mencari lima jenis manusia.

Pertama, orang yang meninggalkan sembahyang.

Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.

Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.

Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam masjid.

Kelima, orang yang suka minum arak."

Wallahua'lam.

Quote of the day:
"Even if you do learn to speak correct English, whom are you going to speak it to?"
-Clarence Darrow (1857 - 1938)
posted by Abdul Hidier @ 5:53 PM  
4 Comments:
  • At 9:10 PM, Anonymous Fuad said…

    Hidet-san.. Nice Sharing.. :-) Tak pernah dgr pon pasal ni.. Ilmu baru...

    Out of Topic: Saya cuba hubungi orang Jepun arini tapi asek x leh jek.. Rupa2nya derang public holiday.. Katanya Hokiday.. Ape ye Hokiday tu ye.. Heh.. :-)

     
  • At 3:29 PM, Anonymous sare said…

    elo det.. selamat hari rayaaaaa

     
  • At 10:35 AM, Blogger Abdul Hidier said…

    Fuad san, saya pon tak tahu hokiday tu apa..nanti saya try tanya kawan2 saya kot2 diorang tahu..

    maybe hakuchou san ngan Datuk R san tahu kot?

    Sare san,
    selamat hari raya.
    tak balik kg ka tahun ni?

     
  • At 10:37 AM, Blogger Abdul Hidier said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
Post a Comment
<< Home
 
Waktu Solat
About Me

Name: Abdul Hidier
Home: Kulai, Johor, Malaysia
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
Subscribe
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Add to Google

Add to My Yahoo!

Download
Neo

© 2006 Belajar Bahasa Jepun | Learn Japanese from the basic | Nihongo wo manabou Template by Isnaini Dot Com