Belajar Bahasa Jepun | Learn Japanese from the basic | Nihongo wo manabou

Start your Japanese knowledge from the most basic.

 
CBOX
GoogleAd
Google
Web www.hidet.blogspot.com
Flag Game
Amazon
Statistik
visitor stats
Link komik
Friday, December 08, 2006
Assalamualaikum.

Wah..kat luar tu lebatnya hujan. Kena tempias Durian ke? Dah la gelap semacam jek sedangkan hari masih awal.

Hari ini kita bercuti ye. Saya tengah sibuk download katon Onepiece. Saya baru dapat address untuk download komik-komik ni kat intenet.

Meh kita kongsi bersama:
http://mangahelpers.com - terdapat macam-macam manga kat sini.
http://groups.msn.com/OnePieceMangav-2 - ini untuk katon Onepiece sahaja.

Download =
Tulisan tu dalam Katakana. Kita berkenalan dengan katakana dalam kelas seterusnya nanti ye.

Sekian dulu.

Wassalam.

Quote of the day:
"Think twice before you speak, and then you may be able to say something more insulting than if you spoke right out at once."
- Evan Esar (1899 - 1995), Esar's Comic Dictionary
posted by Abdul Hidier @ 3:39 PM  
3 Comments:
  • At 5:40 PM, Anonymous Dood said…

    (ntah kenapa aku takleh comment as blogger, ada masalah gak blogspot ni)

    Det, aku ada satu ebook belajar bahasa jepun, donno same yang ko ada or not?, nak ke...? aku ambil dari mana ntah.. lupa..

     
  • At 9:32 PM, Anonymous Fuad said…

    Hidet-san.. Link yang menarik.. Arigatou.. Lama x jenguk blog ni.. terlepas byk ilmu blajar Nihongo..

     
  • At 8:20 AM, Blogger Abdul Hidier said…

    Dood..tu ko login as blogger tu..
    ada ebook ekk...kasi la..aku sudi menerimanya..hehe

    fuad san,
    domo..

     
Post a Comment
<< Home
 
Waktu Solat
About Me

Name: Abdul Hidier
Home: Kulai, Johor, Malaysia
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
Subscribe
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Add to Google

Add to My Yahoo!

Download
Neo

© 2006 Belajar Bahasa Jepun | Learn Japanese from the basic | Nihongo wo manabou Template by Isnaini Dot Com