Belajar Bahasa Jepun | Learn Japanese from the basic | Nihongo wo manabou

Start your Japanese knowledge from the most basic.

 
CBOX
GoogleAd
Google
Web www.hidet.blogspot.com
Flag Game
Amazon
Statistik
visitor stats
Konvokesyen
Monday, March 26, 2007
Assalamualaikum.

Hari minggu yang lepas saya join main street soccer kat konvo UTM.
Wah..best nye. Ni lah 1st time saya main street soccer.
Sebelum ni saya biasa main bola ngan futsal jek.
Aduh, dah tua-tua begini, penat lah nak ikut rentak orang muda.
Diorang berlari ke sana sini, saya baru main 5 minit dah semput.
Nak kena rajin-rajin bersukan balik lah lepas ni.
Sempena konvo bebudak ni, kita belajar
perkataan ni hari ni:

Go sotsugyou omedetou gozaimasu.
Happy Graduation. Tahniah di atas konvokesyen.


Sotsugyou - graduation
Omedetou gozaimasu - tahniah



(uwaa...jeles nya tengok bebudak pakai topi empat segi tu..saya tak pernah merasa pon pakai..huhuhu)



Wassalam.


Quote of the Day:
"The best way to keep children home is to make the home atmosphere pleasant--and let the air out of the tires."
- Dorothy Parker

posted by: han-jun
posted by Abdul Hidier @ 12:20 PM  
1 Comments:
Post a Comment
<< Home
 
Waktu Solat
About Me

Name: Abdul Hidier
Home: Kulai, Johor, Malaysia
About Me:
See my complete profile
Previous Post
Archives
Subscribe
Powered by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Add to Google

Add to My Yahoo!

Download
Neo

© 2006 Belajar Bahasa Jepun | Learn Japanese from the basic | Nihongo wo manabou Template by Isnaini Dot Com